Goed en persoonlijk knippen, dat is wat wij het liefste doen.

Maak gelijk een afspraak online, of loop gewoon bij ons binnen zonder.
Al 10 jaar in De pijp in Amsterdam.

Een toplocatie, in de Frans Halsstraat, prachtig in het centrum van Amsterdam. Sfeer in de zaak vinden wij, naast vakmanschap, erg belangrijk: de inrichting van de zaak is casual-artistiek en de benadering zeer persoonlijk met oprechte aandacht en belangstelling voor wie in de stoel zit. Heel graag verwelkomen we ook jou bij ons in de zaak, we kijken uit naar je komst.


Maak gelijk een afspraak

Producten waar wij graag mee werken

Werken met de juiste producten is voor ons heel belangrijk, daarom hebben wij een selectie van twee producten waarmee wij graag werken. We geven je graag meer info over beide merken, kom langs of stuur ons een berichtje.

René Furterer

De haarverzorgingsproducten van Rene Furterer worden zorgvuldig samengesteld uit 100% natuurlijke etherische oliën en plantenextracten. ‘Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, net als een plant op een vruchtbare bodem.’

Unite

Unite is een high end fashion merk opgericht door haarstylisten, voor haarstylisten. Dit exclusieve merk afkomstig uit Amerika staat voor kwaliteit en professionaliteit bestaande uit een verfijnde lijn van uitzonderlijke producten voor alle haartypes.

Prijslijst

Wassen knippen drogen

Sofie:
Dames  € 41,-
Heren  € 34,-

Dames  studentenkorting  €36,-

Heren  studentenkorting   €30,-

Frits:
Dames  € 60,-
Heren   € 47,-

Dames  studentenkorting  €54,-

Heren studentenkorting   €38,-

Kinderen 5 t/m 12 € 27,50
Tondeuse werk € 26,50
Wassen föhnen-stylen vanaf € 33,-

Kleuren
Hele kleuring vanaf € 48,50
Highlights (uit de hand) vanaf € 57,50
Folie highlights vanaf € 88,- (Graag bellen vooraf)
Spoelingen vanaf € 37,50

Het team

De mensen achter Hofman Kappers

Sofie Hofman

Combineert haar passie voor het kappersvak met een goed zakelijk inzicht. Na haar opleiding deed ze twee jaar ervaring op bij Hipkappers. Door de jaren heen is Sofie zich verder blijven ontwikkelen en heeft zij naast de leerschool bij Frits, speciale trainingen gevolgd in kleuren en knippen.

10 jaar geleden, is zij samen met Frits op deze locatie begonnen. Sofie wilde graag in de Pijp gevestigd zitten, waar de gezelligheid van de Albert Cuyp, en de buurt eromheen, voor een goede sfeer zorgde en nog steeds. Gezellige klanten zorgen voor de finishing touch, wat zij zelf ook door laat werken in de inrichting van de zaak, d.m.v. interieurstyling en in het helpen van de klanten.

‘Ik houd ervan om mensen mooi te maken. Bij mij kunnen ze alles even loslaten en ga ik haar voor haar te werk. Het is geslaagd als de klant met een vrolijke glimlach de deur uitgaat.’

Frits Hofman

Gaf in de Amsterdamse Jan Luijkenstraat (PC Hooftbuurt ) – voor hij zijn salon naar de bruisende Pijp verplaatste – een nonchalante chic gestalte, waarmee hij tot ver buiten de stadsgrenzen naam maakte als stijlvernieuwer.

Als een beeldhouwer gaat hij uit van de vorm en de zeggingskracht van het gezicht. Met zijn spontaan geïnteresseerde benadering heeft Frits een grote kring adepten blijvend aan zich gebonden.
Frits is een mensenmens en zegt daar zelf over:

‘In de praktijk behelst het vak veel meer dan alleen haarknippen, je vult iemands finest moment in, waarin diegene zichzelf toestaat te ontspannen en soms een plek voor zichzelf opeist. Dat is een bijzonder moment, dat je ook ten dienste van die man of vrouw in jouw stoel moet invullen. Daar houd ik van.’


 

Expositie

december 2018 tot en met maart 2019

 Helga Kos

‘Mijn productie bestaat uit schilderijen, tekeningen en grafiek. Ik houd van het trage, zoekende proces van het schilderen, waarbij je iets ruimtelijks weergeeft in twee dimensies: het platte vlak. de vraag is hoe je op zo’n plat vlak een ruimtelijke werkelijkheid kunt suggereren? Eeuwenlang is het middelpuntsperspectief dé truc geweest om dit probleem op te lossen. Maar ik vind die wijze van afbeelden te statisch en te beperkend. Want een gebeurtenis of herinnering speelt zich niet alleen in de ruimte af, maar heeft ook een tijdsduur.

Het is dus niet vreemd dat in de meer dan 35 jaar dat ik nu schilder de thema’s ruimte en tijd altijd een belangrijke rol spelen.
In mijn tekeningen en schilderijen zoek ik naar manieren om onze ervaring van de werkelijkheid af te beelden. Het zijn meer opties voor herinneringsbeelden dan weergaven van een werkelijkheid die ‘echt’ is of bestaan moet hebben. Ik zoek naar beelden die in het hoofd van de toeschouwer een verbinding aan kunnen gaan met zijn of haar herinneringen. Een werkelijkheid die je beter kunt voelen dan nameten.’

Meer informatie over Helga Kos vindt U op haar website: www.helgakos.nl

 

Vorige exposities